Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργήστε καινούριο

Ρυθμίσεις

Δημόσιος τομέας

Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα αγοράζοντας μεταχειρισμένο λογισμικό από εμάς!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εξοικονομήσετε πόρους;

Κάντε οικονομία στις δαπάνες λογισμικού

Το μεταχειρισμένο λογισμικό προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση κόστους, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για άλλο απαραίτητο εξοπλισμό ή για έργα. Με το μεταχειρισμένο λογισμικό, οι πελάτες μας συνήθως εξοικονομούν μεταξύ 50-80% του κόστους σε σύγκριση με την αγορά στις συνηθισμένες τιμές της αγοράς!

Δείτε μερικά από τα υλοποιημένα project μας

Εξοικονομήστε χρόνο

Δεν είστε σίγουροι ποια προϊόντα να επιλέξετε; Ανησυχείτε για την ορθή κατάρτιση ενός εγγράφου δημόσιου διαγωνισμού για προμήθεια λογισμικού; Αξιοποιήστε τη συμβουλευτική που προσφέρουμε δωρεάν! Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιταχύνετε την όλη διαδικασία απόκτησης λογισμικού, καθώς διαθέτουμε πολυετή εμπειρία σε έργα του Δημοσίου.

Μάθετε περισσότερα για τη δωρεάν συμβουλευτική

Κερδίστε χρήματα από το μη απαραίτητο λογισμικό

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κερδίσετε χρήματα για λογισμικό που δεν χρειάζεστε πια; Εάν έχετε προϊόντα λογισμικού με μόνιμες άδειες και δεν τα χρησιμοποιείτε πια, μπορούμε να τα αγοράσουμε από εσάς (με κάποιες προϋποθέσεις). Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη δυνατότητα κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

Μάθετε πώς λειτουργεί η αγορά πλεονάζοντος λογισμικού

Τι ακριβώς είναι λοιπόν το μεταχειρισμένο λογισμικό;

Το μεταχειρισμένο λογισμικό είναι οποιοδήποτε λογισμικό που ανήκε προηγουμένως σε κάποιον και ο οποίος στη συνέχεια αποφάσισε να το πουλήσει περαιτέρω. Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι ότι το προϊόν λογισμικού καθίσταται πλεονάζον επειδή ο ιδιοκτήτης του θέλει να κάνει αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση, για παράδειγμα.

Η Forscope είναι μεσίτης λογισμικού - αγοράζουμε πλεονάζοντα προϊόντα λογισμικού (που πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις) από εταιρείες και στη συνέχεια τα πουλάμε στους πελάτες μας.

Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ καινούργιου και μεταχειρισμένου λογισμικού όσον αφορά τη λειτουργικότητα. Πρόκειται για το ίδιο προϊόν λογισμικού.

Είναι νόμιμο το μεταχειρισμένο λογισμικό;

Ναι, είναι. Το νομικό υπόβαθρο του μεταχειρισμένου λογισμικού εξελίσσεται σταδιακά εδώ και καιρό. Αυτό οδήγησε τελικά σε μια πολύ σαφή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) το 2012, η οποία επιβεβαίωσε ότι είναι νόμιμη η πώληση λογισμικού που προηγουμένως ανήκε σε άλλον ιδιοκτήτη. Μάθετε περισσότερα για τη νομική ιστορία του μεταχειρισμένου λογισμικού στο άρθρο μας.

Μεταχειρισμένο λογισμικό και δημόσιες προμήθειες

Στις δημόσιες προμήθειες, πολλοί φορείς θέτουν τους όρους με τρόπο που εισάγει διακρίσεις (π.χ. επιτρέπουν μόνο «καινούργια» προϊόντα λογισμικού, απαιτούν πύλη VLSC κ.λ.π.). Αυτό αντιβαίνει στις βασικές αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού και της ίσης μεταχείρισης και καθιστά το σύνολο των δημόσιων συμβάσεων πολύ ευάλωτο, καθώς οι αθέμιτες απαιτήσεις μπορούν εύκολα να προσβληθούν δικαστικά. Έχουμε όμως μια εύκολη λύση – τις δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες μας!

Δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες

Σε τι μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Επιλογή προϊόντων

Δεν είστε σίγουροι ποια προϊόντα να επιλέξετε για τις ανάγκες του φορέα σας ή έχετε αμφιβολίες όσον αφορά την κατάλληλη αδειοδότηση; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Χάρη στις εκτεταμένες γνώσεις μας σχετικά με την αδειοδότηση και τους πιστοποιημένους ειδικούς μας, είμαστε σε θέση να σας προτείνουμε τα προϊόντα που θα σας εξυπηρετήσουν περισσότερο.

Προετοιμασία εγγράφων για δημόσιες συμβάσεις

Πρέπει να προετοιμάσετε ένα έγγραφο δημόσιου διαγωνισμού; Μπορούμε να σας συμβουλέψουμε σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στις απαιτήσεις και τους όρους, ώστε να βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία. Αυτό ισχύει επίσης για τις προμήθειες που περιλαμβάνουν και λογισμικό και υλικό (hardware).

Προσφέρουμε αυτές τις συμβουλευτικές υπηρεσίες δωρεάν, οπότε δεν θα σας δημιουργήσει καμία επιπλέον δαπάνη και θα σας εξοικονομήσει χρόνο και ανθρώπινους πόρους. Επιπλέον, μπορείτε να βασιστείτε στις γνώσεις που αποκτήσατε κατά τη δημιουργία μελλοντικών διαγωνισμών!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μερικά από τα υλοποιημένα έργα μας

Slovenské elektrárne, a.s.

Πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, Σλοβακία

Ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στη Σλοβακία ήθελε να αναβαθμίσει παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού που χρησιμοποιούσαν οι υπάλληλοί του. Εκτός από την εξοικονόμηση κόστους, τα δεδομένα της εταιρείας συνεχίζουν να προστατεύονται με τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας και η παραγωγικότητά της μπορεί να αυξηθεί!

Εξοικονομηση: 72%

Nemocnica Poprad

Νοσοκομείο, Σλοβακία

Το κύριο νοσοκομείο του Poprad χρειαζόταν να αγοράσει νεότερες εκδόσεις των προϊόντων Microsoft Office για τους υπαλλήλους του. Η προσφορά μας (η οποία επιλέχθηκε σε δημόσιο διαγωνισμό) επέτρεψε στο νοσοκομείο να αποκτήσει προϊόντα λογισμικού σε τιμή χαμηλότερη κατά 80% από ό,τι αν τα αγόραζε καινούργια! Οι πόροι που εξοικονομήθηκαν μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν για κάποιον άκρως απαραίτητο εξοπλισμό, προς όφελος τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών.

Εξοικονομηση: 80%

Δήμος Příbram

Δήμος, Τσεχία

Ο Δήμος Příbram έπρεπε να αναβαθμίσει το λογισμικό του διακομιστή της για τις εσωτερικές του επικοινωνίες. Αγοράζοντας προϊόντα από εμάς, εξοικονόμησαν περισσότερα από 15.000 €, τα οποία – για να σας δώσουμε μια αίσθηση – αντιστοιχούν στο ποσό που θα δαπανήσουν για την επισκευή του τοπόσημού τους, του γρανιτένιου σιντριβανιού.

Εξοικονομηση: 15 000 €

Οι πελάτες μας

 • FI Electronics
 • Novamind
 • PC-Tech Solutions
 • INSB Class
 • Δήμος Μπρατισλάβας, Σλοβακία
 • Το 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Βουδαπέστης, Ουγγαρία
 • Νοσοκομείο Poprad, Σλοβακία
 • Σλοβακική εταιρεία ηλεκτρισμού
 • Εθνική Εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων, Σλοβακία
 • Αεροδρόμιο Μπρατισλάβα, Σλοβακία
Εμφάνιση περισσότερων πελατών

Συνεργασία και πιστοποίηση

Χρειάζεστε λογισμικό για την υπηρεσία σας ή χρειάζεστε συμβουλές για έναν δημόσιο διαγωνισμό;

Ενημερώστε μας!

Φόρμα επικοινωνίας

FAQ

Μπορείτε να μας βοηθήσετε με τη σύνταξη της προκήρυξης δημόσιου διαγωνισμού σύμφωνα με τη νομοθεσία;

Ναι, μπορούμε. Διαθέτουμε πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση έργων για δημόσιους φορείς και νομική ανάλυση από νομική υπηρεσία, η οποία επιβεβαιώνει τη νομιμότητα της ύπαρξης μεταχειρισμένου λογισμικού στις δημόσιες συμβάσεις. Με τη βοήθειά μας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι δημόσιες προμήθειές σας θα πληρούν όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις και τους κανόνες ανταγωνισμού.

Για παράδειγμα, μπορούμε να προσφέρουμε:

 • προτάσεις για προϊόντα λογισμικού που θα ήταν τα πλέον κατάλληλα για τις ανάγκες της υπηρεσίας σας
 • σαφείς και ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές για τα προϊόντα λογισμικού που επιθυμείτε
 • πληροφορίες σχετικά με τα υποχρεωτικά δεδομένα για τη βασική τεκμηρίωση των μεταχειρισμένων προϊόντων λογισμικού
 • συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στις προδιαγραφές των εγγράφων του διαγωνισμού
Είναι τα προϊόντα λογισμικού OEM/Retail κατάλληλα για δημόσιους φορείς;

Δεν προσφέρουμε προϊόντα τύπου OEM/Retail, παρά μόνο αυτά που προέρχονται από το κανάλι διανομής Volume. Γενικά, το λογισμικό OEM/Retail έχει πολλά μειονεκτήματα σε σύγκριση με τα προϊόντα Volume και μπορεί να προκαλέσει περιττές επιπλοκές για εσάς και τους εργαζομένους σας, γι' αυτό και δεν σας συμβουλεύουμε να το αγοράσετε.

Τα Προϊόντα OEM/Retail μπορούν να ενεργοποιηθούν μόνο ένα προς ένα, πράγμα που μπορεί να γίνει χρονοβόρο και κουραστικό όταν αγοράζετε δεκάδες προϊόντα. Επιπλέον, η μεταβίβασή τους είναι αρκετά περίπλοκη και μερικές φορές είναι εντελώς αδύνατη. Επιπλέον, η διαχείρισή τους είναι πολύ απαιτητική, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα κεντρικών αλλαγών για όλα τα προϊόντα ταυτόχρονα.

Αντίθετα, τα Προϊόντα Volume επιτρέπουν τη μαζική ενεργοποίηση με μόνο 1 κλειδί προϊόντος, είναι πολύ εύκολο να μεταφερθούν από μια συσκευή ή χρήστη σε άλλον, μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κεντρικής διαχείρισης μέσω ενός δωρεάν εργαλείου VAMT και συνολικά προσφέρουν πολλά ακόμα πλεονεκτήματα.

Σε περίπτωση ελέγχου λογισμικού, τα προϊόντα σας θα περάσουν τον έλεγχο;

Ναι, θα περάσουν. Εάν γίνει έλεγχος στην εταιρεία ή τον οργανισμό σας, είστε υποχρεωμένοι να αποδείξετε ότι έχετε αποκτήσει νόμιμα τα προϊόντα λογισμικού σας επιδεικνύοντας την τεκμηρίωση που λάβατε κατά την αγορά τους. Δεδομένου ότι η εταιρεία μας παρέχει πλήρη τεκμηρίωση αναφορικά με την ιδιοκτησία καθώς και συνδρομή σε θέματα ελέγχου, εφόσον χρειαστεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά τη διάρκεια ελέγχου των προϊόντων που έχετε αγοράσει από εμάς. Η εταιρεία μας έχει χορηγήσει πάνω από 700.000 άδειες χρήσης λογισμικού και ποτέ δεν έχουμε συναντήσει ούτε μία περίπτωση αρνητικής απόφασης σε έλεγχο λογισμικού των προϊόντων που προσφέρουμε.

Μπορεί να υπάρχουν τεχνικά προβλήματα με τα μεταχειρισμένα προϊόντα λογισμικού;

Εφόσον το λογισμικό εγκατασταθεί, ενεργοποιηθεί και χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα μπορούσε ξαφνικά να σταματήσει να λειτουργεί (π.χ. να απενεργοποιηθεί) από μόνο του. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ καινούργιου και μεταχειρισμένου λογισμικού όσον αφορά τη λειτουργικότητα. Εξακολουθεί να είναι το ίδιο προϊόν λογισμικού, με το ίδιο πηγαίο αρχείο που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση.

Η τεχνική λειτουργικότητα και η απόδοση του λογισμικού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αλλαγές από την πλευρά του κατασκευαστή (ενημερώσεις και διορθώσεις που έχει θέσει σε κυκλοφορία) αλλά όσον αφορά την κατάσταση ενεργοποίησης του προϊόντος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προκληθούν οποιαδήποτε προβλήματα. Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια με την ενεργοποίηση των προϊόντων που έχετε αγοράσει από το δικό μας ηλεκτρονικό κατάστημα, είμαστε πάντοτε σε θέση να σας προσφέρουμε όλη την απαραίτητη βοήθεια και συνδρομή.

Το μεταχειρισμένο λογισμικό λαμβάνει ενημερώσεις (patches ασφαλείας, διορθώσεις) από τον κατασκευαστή του λογισμικού;

Ναι, λαμβάνει. Τα μεταχειρισμένα προϊόντα λογισμικού λαμβάνουν όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας, τις διορθώσεις και τα patches ασφαλείας που κυκλοφορούν από τον κατασκευαστή, σύμφωνα με την πολιτική του κύκλου ζωής για κάθε συγκεκριμένο προϊόν. Τα προϊόντα μας διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά και την τυπική τεχνική υποστήριξη που παρέχει η Microsoft ή οποιοσδήποτε άλλος κατασκευαστής λογισμικού. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των ενημερώσεων για μεταχειρισμένο λογισμικό που αγοράστηκε από εμάς και για καινούργιο λογισμικό που πωλείται απευθείας από τον κατασκευαστή του λογισμικού.

Η επιλογή σας προστέθηκε στο καλάθι