Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργήστε καινούριο

Ρυθμίσεις

Βελτιστοποίηση των δαπανών λογισμικού

Δώστε μας την ευκαιρία να εντοπίσουμε ευκαιρίες εξοικονόμησης δαπανών για την υποδομή λογισμικού σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Το λογισμικό είναι απαραίτητο μέρος κάθε σύγχρονης επιχείρησης, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει σημαντικό κόστος. Πολλές εταιρείες δυσκολεύονται να βρουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στις ανάγκες τους σε λογισμικό και στην ανάγκη να διατηρήσουν τις δαπάνες υπό έλεγχο. Αυτό είναι κάτι στο οποίο μπορεί να βοηθήσει η Forscope.

Η διαδικασία βελτιστοποίησης των δαπανών λογισμικού αποτελείται από 2 βήματα: ανάλυση των υφιστάμενων πάγιων στοιχείων λογισμικού και εντοπισμός των ευκαιριών για εξοικονόμηση δαπανών.

  1. Ανάλυση των υφιστάμενων πάγιων στοιχείων λογισμικού
    Το πρώτο βήμα στη βελτιστοποίηση της δαπάνης του λογισμικού σας είναι η ανάλυση της τρέχουσας υποδομής λογισμικού και της χρήση των αδειών. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τις λύσεις λογισμικού που χρησιμοποιείτε τη δεδομένη στιγμή αλλά επίσης και τα μοντέλα και τις συμβάσεις αδειοδότησης. Η ομάδα μας (η οποία έχει βαθιά γνώση της αδειοδότησης, και έχει πιστοποιηθεί ως Certified SAM Professional από την BSA Verafirm) θα προβεί σε ενδελεχή ανάλυση της τρέχουσας κατάστασής σας και θα τη συγκρίνει με εναλλακτικές επιλογές, όπως την απεριόριστης διάρκειας αδειοδότηση, την συνδρομητική αδειοδότηση και τις υβριδικές λύσεις.
     
  2. Εντοπισμός ευκαιριών εξοικονόμησης δαπανών
    Μετά την αρχική ανάλυση, θα εντοπίσουμε τους τομείς στους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε δαπάνες χωρίς να θυσιάσετε τη λειτουργικότητα ή να διατρέχετε τον κίνδυνο προβλημάτων συμμόρφωσης με τις άδειες χρήσης. Αφού αναλύσουμε τα υφιστάμενα πάγια στοιχεία του λογισμικού σας και εντοπίσουμε ευκαιρίες βελτιστοποίησης, θα προτείνουμε αλλαγές που θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότητα της χρήσης του λογισμικού σας.
     

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι για την επίτευξη οικονομίας στο λογισμικό είναι οι εξής:

Σύγκριση απεριόριστης διάρκειας χρήσης και συνδρομητικών προϊόντων

Μία από τις βασικές αποφάσεις που θα πρέπει να λάβετε κατά τη βελτιστοποίηση του κόστους του λογισμικού σας είναι αν θα αγοράσετε απεριόριστης διάρκειας προϊόντα ή συνδρομητικά. Τα απεριόριστης διάρκειας προϊόντα απαιτούν υψηλότερη εφάπαξ επένδυση (με πιθανή εξοικονόμηση με την πάροδο του χρόνου), ενώ η αδειοδότηση βάσει συνδρομής σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα την πιο ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού, έναντι μηνιαίας αμοιβής (αλλά το κόστος είναι συχνά υψηλότερο μακροπρόθεσμα). Η ομάδα μας θα σας βοηθήσει να συγκρίνετε τις δαπάνες και τα οφέλη κάθε επιλογής ώστε να κρίνετε ποια είναι η κατάλληλη για την επιχείρησή σας.

Διερεύνηση υβριδικών λύσεων

Εκτός από τα μοντέλα αδειοδότησης απεριόριστης διάρκειας και τα συνδρομητικά, οι υβριδικές λύσεις (που συνδυάζουν τα δύο) αποτελούν επίσης μια επιλογή. Μπορεί να πρόκειται για καλή επιλογή αν έχετε συγκεκριμένες ανάγκες τις οποίες δεν καλύπτει από μόνη της καμία από τις δύο άλλες εναλλακτικές. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να έχετε ορισμένες λύσεις λογισμικού ως απεριόριστης διάρκειας προϊόντα και να χρησιμοποιείτε άλλες στο cloud. Η ομάδα μας θα σας βοηθήσει να μελετήσετε τις υβριδικές λύσεις για να διαπιστώσετε αν είναι κατάλληλες για την επιχείρησή σας.

Μεγιστοποίηση της αξίας των υφιστάμενων πάγιων στοιχείων λογισμικού

Οι ειδικοί μας θα αξιολογήσουν επίσης την πραγματική χρήση των αδειών, θα επισημάνουν τα σημεία του περιβάλλοντος πληροφορικής σας που έχουν πλεόνασμα αδειών και θα εντοπίσουν πού κάνει την εμφάνισή του το shelfware (άδειες λογισμικού που αγοράστηκαν από την εταιρεία αλλά παραμένουν αχρησιμοποίητες και δεν αποφέρουν οποιοδήποτε κέρδος στον οργανισμό). Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τις πλεονάζουσες άδειες που δεν χρειάζεστε πια και να σας προτείνουμε να τις αγοράσουμε, μεγιστοποιώντας περαιτέρω την αξία των υφιστάμενων πάγιων στοιχείων λογισμικού σας. Τα χρήματα που κερδίζετε μέσω της πώλησης πλεονάζοντος λογισμικού μπορούν στη συνέχεια να χρηματοδοτήσουν και να υποστηρίξουν τα υπόλοιπα έξοδά σας.

Συμπέρασμα

Αξιοποιώντας την ανάλυση της Forscope για τα περιουσιακά στοιχεία λογισμικού σας και εφαρμόζοντας τις συστάσεις στην υποδομή πληροφορικής σας, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε και να μειώσετε το κόστος του λογισμικού σας συνήθως κατά 20-30%. Επιπλέον, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τις πλεονάζουσες άδειες λογισμικού και να σας κάνουμε προσφορά για να τις αγοράσουμε.

 

Θέλετε να βελτιστοποιήσετε το κόστος του λογισμικού σας; 

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Φόρμα επικοινωνίας

Η επιλογή σας προστέθηκε στο καλάθι