Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργήστε καινούριο

Ρυθμίσεις

Οι υπηρεσίες cloud της Microsoft ακριβαίνουν ξανά. Πώς μπορείτε να μειώσετε τις δαπάνες σας;

  • Microsoft
  • Office

26. 5. 2023

Την 1η Απριλίου του τρέχοντος έτους, η Microsoft αύξησε τις τιμές των υπηρεσιών cloud, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών Azure και Microsoft 365. Σκοπός της αλλαγής είναι να εξισωθεί η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας ανά τον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη τη συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ των τοπικών νομισμάτων των πελατών και του δολαρίου ΗΠΑ. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη αύξηση των τιμών από την 1η Μαρτίου 2022, όταν επηρεάστηκαν μόνο οι νέες συνδρομές Microsoft 365. Η παρούσα αλλαγή αφορά όλες τις υπηρεσίες cloud και τις συνδρομές που προσφέρει η Microsoft.

Τι σημαίνει η αύξηση των τιμών για τους πελάτες; Δεν θίγονται οι τρέχουσες συμβάσεις αγοράς και οι συνδρομές με σταθερές τιμές για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ωστόσο, όταν ανανεώνονται ή όταν παραγγέλλονται νέες υπηρεσίες και συνδρομές μετά την 1η Απριλίου 2023, θα εφαρμόζονται οι κανόνες τιμολόγησης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Για τους πελάτες στην ΕΕ, αυτό σημαίνει ότι οι μελλοντικές αγορές τους θα είναι έως και 11% ακριβότερες από ότι προηγουμένως.

Προϊόν Παλιά τιμή (1 έτος) Νέα τιμή (1 έτος) Διαφορά τιμής
Office 365 E3 271,20 € 301,20 € 30,00 €
Office 365 E1 100,80 € 112,80 € 12,00 €
Microsoft 365 Business Premium 223,20 € 247,20 € 24,00 €
Microsoft 365 Business Standard 126,00 € 140,40 € 14,40 €
Microsoft 365 Business Basic 61,20 € 67,20 € 6,00 €

Σημείωση: Ο παραπάνω πίνακας αποτελεί ένα παράδειγμα. Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το τοπικό νόμισμα και την αγορά κάθε χώρας.

Πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον αντίκτυπο των συνεχώς αυξανόμενων τιμών cloud της Microsoft;

Προτείνουμε τις ακόλουθες 3 λύσεις:

  1. Βελτιστοποιήστε το κόστος εργασίας σας με υβριδικές λύσεις
  2. Δοκιμάστε το IceWarp, μια εναλλακτική του Microsoft 365
  3. Φέρτε τις δικές σας άδειες χρήσης χωρίς ημερομηνία λήξης σε φιλοξενούμενες υπηρεσίες αποκλειστικά με Azure
1. Βελτιστοποιήστε τις δαπάνες εργασίας σας με υβριδικές λύσεις

Οι υπηρεσίες νέφους συχνά περιλαμβάνουν μια τεράστια γκάμα εργαλείων και λειτουργιών που δεν χρησιμοποιούνται πλήρως από όλους τους χρήστες, αλλά ωστόσο πρέπει να πληρώνονται. Αποτελούν σταθερό μέρος του πακέτου και συχνά παρουσιάζονται ως δικαιολογία για το υψηλότερο κόστος της συνδρομής. Παρόλο που μπορεί να είναι απαραίτητα για ελάχιστους χρήστες, τους χρήστες υψηλών απαιτήσεων ή «power users», όπως είναι οι υψηλόβαθμοι εργαζόμενοι, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και οι υπεύθυνοι διαχείρισης έργων, πολλές εταιρείες δεν μεγιστοποιούν την αξία του προϊόντος και οι λειτουργικές τους δαπάνες γίνονται σταδιακά υψηλότερες χωρίς απτή θετική επίδραση στην απόδοση των εργαζομένων τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, η ενδεδειγμένη ενέργεια είναι η ανάπτυξη μιας υβριδικής λύσης για τους χρήστες χωρίς υψηλές απαιτήσεις: ενός συνδυασμού αδειών χρήσης λογισμικού Microsoft χωρίς ημερομηνία λήξης και συνδρομητικών πακέτων Microsoft 365 χαμηλά στην κλίμακα τιμών. Οι υβριδικές λύσεις εξασφαλίζουν αδιάλειπτη πρόσβαση στα σημαντικότερα σύγχρονα εργαλεία παραγωγικότητας και σε υπηρεσίες νέφους, όπως το OneDrive και το MS Teams, και ταυτόχρονα παρέχουν εφαρμογές γραφείου, όπως το Word και το Excel, μέσω μιας σταθερής έκδοσης του MS Office. Οι δαπανηρές συνδρομές μπορούν να μειωθούν ώστε να αφορούν μόνο τους χρήστες που τις χρειάζονται πραγματικά, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται με τα ίδια εργαλεία όπως και πριν αλλά με σημαντικά μικρότερο κόστος για τον οργανισμό.

Σύγκριση τιμών μεταξύ μιας συνδρομής Microsoft 365 και μιας υβριδικής λύσης για 250 υπαλλήλους για περίοδο άνω των 5 ετών


Η υβριδική λύση γίνεται πιο συμφέρουσα από το δεύτερο έτος ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εφαρμογές γραφείου και καλύτερες δυνατότητες για όλους τους εργαζομένους χάρη στην ισχυρή σουίτα Office LTSC 2021.

Σας ενδιαφέρει μια υβριδική λύση προσαρμοσμένη στις ανάγκες του οργανισμού σας; Επικοινωνήστε μαζί μας για μια συμβουλευτική συνεδρία με τους ειδικούς μας.

2. Δοκιμάστε το IceWarp, μια εναλλακτική του Microsoft 365.

Οι υπηρεσίες της Microsoft γίνονται συνεχώς ακριβότερες, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να αρχίζουν να αναζητούν πιο προσιτές επιλογές που θα παρέχουν κατάλληλα εργαλεία επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά δεν θα επιβαρύνουν υπερβολικά τον προϋπολογισμό τους. Υπάρχουν διάφορες κύριες εναλλακτικές λύσεις στην αγορά, αλλά πολύ λίγες από αυτές προσφέρουν μια λύση «όλα σε ένα» που θα μπορούσε εύκολα να αντικαταστήσει εφαρμογές παραγωγικότητας (όπως το MS Office), εργαλεία επικοινωνίας (όπως το MS Teams), πλατφόρμες κοινής χρήσης αρχείων (όπως το MS SharePoint) και πύλες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (όπως το MS Exchange).

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και τις υπηρεσίες μπορείτε να τα βρείτε στο IceWarp: «Ολόκληρο το γραφείο σε ένα μόνο παράθυρο με το μισό κόστος»!

Το IceWarp είναι μια πλατφόρμα μέσω προγράμματος περιήγησης για επαγγελματικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ομαδική επικοινωνία μέσω chat, βιντεοδιασκέψεις, εργασία με έγγραφα γραφείου και πολλά ακόμα! Προσφέρει πολλές επιλογές προσαρμοσμένες σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους – από πολύ μικρές εταιρείες (10 χρήστες) έως μεγάλες εταιρείες (1000+ χρήστες) – και επίσης το κόστος των υπηρεσιών του είναι το μισό της τιμής των αντίστοιχων υπηρεσιών της Microsoft!

Σύγκριση τιμών μεταξύ Microsoft 365 και IceWarp για 250 εργαζομένους για περίοδο άνω των 5 ετών

Το ραβδόγραμμα βασίζεται σε μια διαμόρφωση 200 χρηστών με βασική υπηρεσία (Microsoft 365 Basic / IceWarp) και 50 χρήστες υψηλών απαιτήσεων (Microsoft 365 Business Premium / IceWarp Desktop). Μπορείτε να βρείτε μια πιο λεπτομερή ανάλυση των πλεονεκτημάτων του IceWarp έναντι του Microsoft 365 στο παρακάτω έγγραφο (στα αγγλικά): IceWarp εναντίον Microsoft 365

Ακόμα δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να επιλέξετε το IceWarp; Μπορούμε να προγραμματίσουμε για σας μια παρουσίαση για επίδειξη της πλατφόρμας IceWarp. Απλώς επικοινωνήστε μαζί μας!

3. Φέρτε τις δικές σας άδειες χρήσης χωρίς ημερομηνία λήξης σε φιλοξενούμενες υπηρεσίες αποκλειστικά με Azure

Αντί για τη συνδρομή Microsoft 365, οι πελάτες που χρησιμοποιούν το υπολογιστικό νέφος Azure μπορούν να φέρουν τις δικές τους άδειες χρήσης χωρίς ημερομηνία λήξης (BYOL – Bring Your Own Licenses) υπό τους ακόλουθους όρους που έχει θέσει η Microsoft:

Η δυνατότητα εφαρμογής του μοντέλου BYOL στην υποδομή πληροφορικής ενός οργανισμού πρέπει να αξιολογείται ξεχωριστά για κάθε περίπτωση. Επικοινωνήστε με τους συμβούλους μας για να μάθετε αν μπορείτε να το αξιοποιήσετε!

Αναρωτιέστε ποια λύση είναι κατάλληλη για τον οργανισμό σας; Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας σε θέματα αδειοδότησης, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καταλληλότερη λύση για σας.


Αποθήκευση αυτού του άρθρου ως PDF

Η επιλογή σας προστέθηκε στο καλάθι