Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργήστε καινούριο

Ρυθμίσεις

Υβριδικές λύσεις: Πώς μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να εξοικονομήσει χρήματα για λογισμικό;

 • Αδειοδότηση
 • Σύγκριση προϊόντων

17. 2. 2022

Για ποιο λόγο να πληρώνει χρήματα κάθε χρόνο η εταιρεία σας για περιττές ή και ανεπιθύμητες λειτουργίες; Βελτιστοποιήστε τα περιουσιακά στοιχεία του λογισμικού σας και σταματήστε τις υπερβολικές δαπάνες για συνδρομές με υβριδικές λύσεις.

Τι είναι μια υβριδική λύση;

Μια υβριδική λύση είναι ένας συνδυασμός συνδρομητικών υπηρεσιών στο cloud και προϊόντων λογισμικού που παρέχονται επί τόπου. Επιτρέπει στους οργανισμούς να προσαρμόζουν τις δαπάνες τους για λογισμικό (και μερικές φορές ακόμη και για hardware) ενώ συνεχίζουν να έχουν στη διάθεσή τους όλες τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες που χρειάζονται για να ασκούν τις δραστηριότητές τους.

Δείτε το βίντεο μας με ελληνικούς υπότιτλους.

Στη Forscope είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους πελάτες μας ένα σπάνιο μείγμα συνδρομητικών υπηρεσιών στο cloud και μόνιμων προϊόντων μεταχειρισμένου λογισμικού. Αυτό το είδος υβριδικών λύσεων μπορεί να έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα, επιτρέποντάς τους να φέρουν πιο οικονομικές λύσεις λογισμικού στους οργανισμούς τους.

Συγκρίσεις τιμών: συνδρομητικές λύσεις έναντι υβριδικών λύσεων στη διάρκεια 5 ετών

Σύρετε προς μια πλευρά για ένα παράδειγμα υβριδικής εταιρικής λύσης.
Σύρετε προς μια πλευρά για ένα παράδειγμα υβριδικής λύσης για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

τελευταία ενημέρωση: Μάρτιος 2022

Πότε μπορεί η εταιρεία σας να επωφεληθεί από τις υβριδικές λύσεις;

 • Δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος πληροφορικής– όταν αρχίζουν τις προετοιμασίες για μια νέα υποδομή πληροφορικής, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων είναι συχνά πεπεισμένοι ότι τα συνδρομητικά προϊόντα cloud είναι η αναγκαστική επιλογή, συχνά λόγω του τρόπου με τον οποίο το λογισμικό προωθείται σήμερα στην αγορά από τους κατασκευαστές. Ωστόσο, μετά από βαθύτερη ανάλυση, πολλοί οργανισμοί διαπιστώνουν ότι ένας συνδυασμός υπηρεσιών cloud με επί τόπου, μόνιμο λογισμικό είναι πιο οικονομικός και μπορεί να είναι πιο πρακτικός όσον αφορά τη ροή εργασίας, την προσβασιμότητα και την ασφάλεια.
 • Βελτιστοποίηση ενός υφιστάμενου περιβάλλοντος – πολλοί οργανισμοί βασίζονται σε συγκεκριμένες, ήδη παγιωμένες συνθήκες τις οποίες δεν επιθυμούν να αποχωριστούν ή απλά δεν μπορούν να εγκαταλείψουν για τεχνικούς λόγους. Ωστόσο, ένας πιο σχολαστικός έλεγχος αποκαλύπτει ότι συχνά υπάρχουν προγράμματα, λειτουργίες και υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιούνται ή είναι περιττά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η υφιστάμενη υποδομή μπορεί να βελτιωθεί και οι δαπάνες να μειωθούν επιλέγοντας είτε μόνιμα είτε συνδρομητικά προϊόντα, κατά περίπτωση.

  Για παράδειγμα:

  1. Δομή cloud με βάση SaaS και πολλές πλεονάζουσες λειτουργίες → ανάλυση των περιουσιακών στοιχείων λογισμικού με στόχο τη μείωση της συνδρομής, τη μείωση του shelfware ή/και την αντικατάσταση ορισμένων στοιχείων με προϊόντα μόνιμης χρήσης.
  2. Μια υφιστάμενη, επιτόπια δομή με αναδυόμενες ανάγκες υπηρεσιών cloud → ανάλυση των νέων αναγκών και των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων λογισμικού, προκειμένου να γίνει προμήθεια μιας λύση cloud που θα συμπληρώνει την υπάρχουσα δομή αντί να την αντικαθιστά πλήρως.
 • Μετάβαση προς το home office και την απομακρυσμένη εργασία – στη θέση μιας απότομης μετάβασης από τα μόνιμα προϊόντα στο μοντέλο SaaS για την εξυπηρέτηση των αναγκών της απομακρυσμένης εργασίας, οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια υβριδική λύση. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αναθέσουν μόνο επιλεγμένες υπηρεσίες στο cloud (όπως, για παράδειγμα, υπηρεσίες VoIP και κοινόχρηστο αποθηκευτικό χώρο για έγγραφα) και να διατηρήσουν το λογισμικό στις εγκαταστάσεις τους για την πλειονότητα των ροών εργασίας και των διαδικασιών. Ως αποτέλεσμα, η μετάβαση στην απομακρυσμένη εργασία θα προκαλέσει πολύ μικρότερη αποδιοργάνωση, καθώς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσαρμοστούν σε λίγες μόνο αλλαγές και όχι σε έναν συνολικό μετασχηματισμό.
 • Βελτίωση της ασφάλειας των δεδομένων – όταν χρησιμοποιούν συνδρομητικά προϊόντα, οι οργανισμοί δεν διαχειρίζονται ούτε ελέγχουν την υποκείμενη υποδομή του cloud, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων, των διακομιστών, των λειτουργικών συστημάτων, της αποθήκευσης και των δυνατοτήτων των εφαρμογών (εκτός από τις ρυθμίσεις παραμέτρων που αφορούν συγκεκριμένους χρήστες) – στην περίπτωση του μοντέλου SaaS, είναι αναγκασμένοι να βασίζονται στο περιβάλλον που προσφέρει ο πάροχος.
  Με μια υβριδική λύση, τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα μπορούν να διατηρούνται στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης (και εκτός σύνδεσης, εάν είναι απαραίτητο), χωρίς καμία σύνδεση με το περιβάλλον cloud.
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας – η απόλυτη εξάρτηση από υπηρεσίες cloud για την αποθήκευση δεδομένων και την παραγωγικότητα μπορεί να αποβεί εις βάρος σας εάν οι εν λόγω υπηρεσίες καταστούν μη προσβάσιμες (π.χ. λόγω τεχνικών προβλημάτων ή πληρωμών που δεν πραγματοποιήθηκαν). Αυτό μπορεί να συνεπάγεται σημαντικά μειονεκτήματα και ζημίες ή ακόμη και προσωρινή αποσύνδεση. Η υλοποίηση μιας υβριδικής λύσης μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις των οποιωνδήποτε διακοπών λειτουργίας του cloud αλλά και των επιτόπιων διακοπών, επιτρέποντας στους οργανισμούς να αντιδρούν και να προσαρμόζονται ευκολότερα σε τέτοια προβλήματα.

Η επιλογή μιας υβριδικής λύσης οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων σε σύγκριση με μια αποκλειστικά συνδρομητική λύση και επιτρέπει στα τμήματα πληροφορικής να μεταφέρουν επιλεγμένες λειτουργίες και εργαλεία στο νέφος, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο της επιτόπιας υποδομής, λογισμικού και δεδομένων του οργανισμού.

Δεν είστε σίγουροι ποια λύση λογισμικού είναι κατάλληλη για την επιχείρησή σας; Επικοινωνήστε μαζί μας για δωρεάν συμβουλευτική! 


Αποθήκευση αυτού του άρθρου ως PDF

Η επιλογή σας προστέθηκε στο καλάθι