Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργήστε καινούριο

Ρυθμίσεις

Πώς να εξοικονομήσετε έως και 60% σε λογισμικό;

Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αλήθεια, αλλά όντως είναι. Υπάρχει ένας τρόπος να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα σε λογισμικό – αγοράζοντας μεταχειρισμένο . Η ιδέα υπάρχει εδώ και δύο δεκαετίες, αλλά πολλοί ακόμα δεν το γνωρίζουν.

Τι είναι λοιπόν το μεταχειρισμένο λογισμικό;

Το "μεταχειρισμένο" λογισμικό (μερικές φορές αναφέρεται ως "δεύτερο χέρι") σημαίνει άδειες που δεν χρειάζονται πλέον οι ιδιοκτήτες τους. Οι ιδιοκτήτες είναι συνήθως εταιρείες που θέλουν να αγοράσουν μια νεότερη έκδοση ενός προγράμματος ή να αλλάξουν σε εντελώς διαφορετικό λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι οι "μεταχειρισμένες" άδειές τους καθίστανται περιττές. Επαναγοράζουμε αυτές τις άδειες και στη συνέχεια τις προσφέρουμε σε άλλους πελάτες, οπότε δεν σπαταλούνται άσκοπα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να πουλήσουμε τα προϊόντα σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές . Μπορείτε να αναρωτηθείτε – η ιδέα ακούγεται υπέροχη, αλλά είναι νόμιμη; Φυσικά και είναι! Μάθετε περισσότερα για τη ιστορία του μεταχειρισμένου λογισμικού εδώ.

Παράδειγμα παραγγελίας που δείχνει την πραγματική εξοικονόμηση μιας πραγματικής εταιρείας

Μια διεθνής εταιρεία στον τομέα των περιβαλλοντικών λύσεων

Το τσέχικο υποκατάστημα μιας διεθνούς εταιρείας (επικεντρωμένο στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών) χρειάστηκε 300 κομμάτια του Microsoft Office 2019 Standard . Ο σκοπός της αγοράς ήταν να αναβαθμίσει το λογισμικό τους για λόγους ασφαλείας. Με την αποδοχή της προσφοράς μας, η εταιρεία εξοικονόμησε πάνω από 70.000 € στο κόστος = πλήρωσαν 62% λιγότερο από ό, τι αν αγόραζαν τα προϊόντα σε επίσημη τιμή αγοράς!

 

 

Σημείωση: Projects άνω των 2 000 € λαμβάνουν επιπλέον εκπτώσεις προϊόντων, πράγμα που σημαίνει ότι η εξοικονόμηση μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη από το συνηθισμένο!

Πόσα μπορείτε να εξοικονομήσετε στα πιο δημοφιλή προϊόντα μας:

Windows 10
Pro
Επίσημη τιμή αγοράς: 260 €
Η τιμή μας: 54,99 €
Office 2019
Professional Plus
Επίσημη τιμή αγοράς: 656 €
Η τιμή μας: 189,99 €
Windows Server 2019
Standard (16 cores)
Επίσημη τιμή αγοράς: 1 141 €
Η τιμή μας: 769,99 €

 

Όλες οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ.

Γιατί να αγοράσετε από εμάς

  • Περισσότεροι από 150.000 πελάτες σε 15 ευρωπαϊκές αγορές μας έχουν ήδη εμπιστευτεί.
  • Είμαστε περήφανοι που έχουμε μέση βαθμολογία ικανοποίησης πελατών 98% (με βάση περισσότερα από 20.000 σχόλια ).
  • Οι ειδικοί μας σύμβουλοι άδειας παρέχουν βοήθεια και καθοδήγηση στη μητρική σας γλώσσα, οπότε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα έχετε κάποιον οικείο για να απευθυνθείτε εάν χρειαστεί.

Μερικοί από τους ικανοποιημένους πελάτες μας:


Κάντε κλικ στο πορτοκαλί κουμπί παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το νομικό υπόβαθρο του μεταχειρισμένου λογισμικού και τις εγγυήσεις που παρέχουμε.

Η άποψή μας για την μεταπώληση μεταχειρισμένου λογισμικού

Η άποψή μας είναι ότι η μεταπώληση περιττών αδειών επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν νόμιμο λογισμικό σε πολύ πιο προσιτές τιμές από ό,τι συνήθως. Επιπλέον, η άδεια που καθίσταται σχεδόν άχρηστη για τον πρώτο αγοραστή, μπορεί ακόμα να εξυπηρετήσει κάποιον άλλο. Η διαδικασία λειτουργεί παρόμοια με όταν αγοράζετε ένα βιβλίο, το διαβάζετε και, στη συνέχεια, θέλετε να το πουλήσετε σε κάποιον άλλο. Ο αρχικός πωλητής δεν έχει δικαίωμα να επηρεάσει τι θα συμβεί στο ήδη πουλημένο βιβλίο στο μέλλον. Με τα λογισμικά, είναι το ίδιο – αφού απεγκατασταθεί από τη συσκευή του αρχικού κατόχου, μπορεί να πωληθεί ελεύθερα σε κάποιον άλλο.

Νομική εγγύηση εφ 'όρου ζωής

Με κάθε αγορασμένη άδεια αποκτάτε ένα νόμιμο έγγραφο που ονομάζεται Δήλωση του Πωλητή που μας υποχρεώνει να διασφαλίσουμε τη νόμιμη εγγύηση για όλη τη διάρκεια της προέλευσης και της νομιμότητας του λογισμικού. Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος, αναλαμβάνουμε την πλήρη νομική ευθύνη για τις άδειες που πωλούνται. Συνεργαζόμαστε μόνο με σταθερούς και επαληθευμένους προμηθευτές και η εταιρεία μας συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς για τον κοινό στόχο της ανίχνευσης ύποπτων πωλητών αδειών και της αναφοράς τους σε δομές επιβολής του νόμου.

Η αξιοπιστία αποδεικνύεται από τους αριθμούς

Από το 2016, η εταιρεία μας έχει παραδώσει περισσότερες από 700.000 άδειες λογισμικού και δεν έχουμε συναντήσει ποτέ μια περίπτωση αρνητικής απόφασης σε έναν έλεγχο λογισμικού των προϊόντων που παρέχουμε, οπότε να είστε βέβαιοι ότι τα προϊόντα μας πληρούν όλους τους τελευταίους κανόνες νομιμότητας!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους ελέγχους; Διαβάστε το άρθρο μας – Έλεγχοι λογισμικού: Τι να περιμένετε και γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Τι λένε τα μέσα για το μεταχειρισμένο λογισμικό;

Δικαστήριο της ΕΕ: Η πώληση αδειών χρήσης μεταχειρισμένου λογισμικού είναι μια χαρά.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφέρει ότι ο κανόνας εφαρμόζεται σε αντίγραφα λογισμικού τόσο σε φυσικά μέσα όσο και σε λήψη τους από το Διαδίκτυο. Το δικαστήριο αναφέρει επίσης ότι μόλις μια εταιρεία λογισμικού πουλήσει "αντίγραφο ενός προγράμματος υπολογιστή", το "αποκλειστικό δικαίωμα διανομής" καταργείται, ανοίγοντας το δρόμο για άλλες εταιρείες να πουλήσουν τις μεταχειρισμένες άδειες."

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

"Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, οι εταιρείες λογισμικού δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμποδίζουν τους χρήστες να πωλούν τις ψηφιακές τους λήψεις σε άλλους. Στην πραγματικότητα, τα δικαιώματα του διανομέα λογισμικού να ελέγχει τη διανομή εξαντλούνται μετά την πρώτη πώληση.

Έτσι, αν κατεβάσετε ένα λογισμικό, μπορείτε να το πουλήσετε ξανά – αρκεί να διαγράψετε το αντίγραφο στον δικό σας σκληρό δίσκο."

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

"Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης έκρινε ότι η εμπορία" μεταχειρισμένων "αδειών λογισμικού είναι νόμιμη και ότι ο κατασκευαστής αυτού του λογισμικού δεν μπορεί να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε μεταπώληση. Αυτή η απόφαση θέτει προηγούμενο για την εμπορία αδειών χρήσης μεταχειρισμένων λογισμικών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση."

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Τι λέει ο νόμος σχετικά με την μεταπώληση μεταχειρισμένων αδειών;

Μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την πώληση μεταχειρισμένων αδειών εκδόθηκε από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CJEU) το 2012.

Η απόφαση CJEU στην υπόθεση C-128/11 UsedSoft GmbH κατά Oracle International Corp. αναφέρει ότι "Ένας κατασκευαστής λογισμικού δεν μπορεί να αντιταχθεί στη μεταπώληση των" μεταχειρισμένων "αδειών του επιτρέποντας τη χρήση των προγραμμάτων του που έχουν ληφθεί από το Διαδίκτυο. Το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής ενός αντιγράφου ενός προγράμματος υπολογιστή που καλύπτεται από μια τέτοια άδεια έχει εξαντληθεί κατά την πρώτη του πώληση. "

Αυτό σημαίνει ότι η πώληση "μεταχειρισμένων" και περιττών αδειών λογισμικού είναι νόμιμη. Αυτή η απόφαση δημιούργησε ένα ασφαλές, νομικό πλαίσιο για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφαλίζοντας έναν θεμιτό και υγιή ανταγωνισμό στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η απόφαση αναφέρει επίσης ότι:

  • Οι μόνιμες άδειες λογισμικού μπορούν να ανταλλάσσονται ελεύθερα. Εάν αγοράσετε μια μόνιμη άδεια χρήσης λογισμικού, μπορείτε να την πουλήσετε υπό τους ίδιους όρους.
  • Τα δικαιώματα διανομής του παραγωγού εξαντλούνται κατά την πρώτη πώληση του λογισμικού. Οι πελάτες που αγόρασαν ένα πρόγραμμα υπολογιστή σε ελεύθερη αγορά έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το λογισμικό που αγοράστηκε.
  • Ακόμα κι αν η μεταπώληση λογισμικού απαγορεύεται συγκεκριμένα από τη συμφωνία άδειας χρήσης, ο κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων δεν μπορεί πλέον να αντιταχθεί στην μεταπώληση αυτού του αντιγράφου. Η συμφωνία άδειας χρήσης υπόκειται στον ευρωπαϊκό νόμο και τα σημεία που έρχονται σε αντίθεση με τον ευρωπαϊκό νόμο είναι άκυρα (αυτό ισχύει κυρίως για το "λογισμικό OEM").
  • Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των τρόπων διανομής. Το λογισμικό μπορεί να διανεμηθεί με CD / DVD (φυσικές άδειες) ή ηλεκτρονικά (ψηφιακές άδειες). Ο κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων δεν μπορεί να απαιτήσει την κατάλληλη αμοιβή για περαιτέρω μεταπώληση της άδειας χρήσης λογισμικού επειδή η κατάλληλη αμοιβή λήφθηκε κατά την πρώτη πώληση.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου του CJEU

Νομικό ιστορικό μεταχειρισμένου λογισμικού

Ρίξτε μια ματιά σε ποιες ήταν οι κύριες δικαστικές αποφάσεις και οι οδηγίες της ΕΕ που επηρέασαν την κατάσταση στην αγορά με τις μεταχειρισμένες άδειες στο παρακάτω γράφημα.

 

2000
"Η απόφαση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου επέτρεψε την πώληση εκδόσεων OEM και εκδόσεων DSP χωρίς το σχετικό υλικό." – Απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της 6ης Ιουλίου 2000, φάκελος αρ. I ZR 244/97

2001
"Η πρώτη πώληση στην Κοινότητα του πρωτοτύπου ενός έργου ή αντιγράφων αυτού από τον κάτοχο του δικαιώματος ή με τη συγκατάθεσή του, εξαντλεί το δικαίωμα ελέγχου της μεταπώλησης αυτού του αντικειμένου στην Κοινότητα." – Απόσπασμα από την οδηγία 2001/29 / ΕΚ της ΕΕ

2006
Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Αμβούργου επιβεβαίωσε ότι το εμπόριο μεταχειρισμένου λογισμικού της Microsoft είναι νόμιμο. Αυτό ισχύει επίσης για την επαναπώληση μεμονωμένων αδειών από συμφωνίες volume.

2009
" ...ο δεύτερος αγοραστής της άδειας, καθώς και κάθε μεταγενέστερος αγοραστής αυτής, θα είναι σε θέση να βασιστεί στην εξάντληση του δικαιώματος διανομής και, ως εκ τούτου, να θεωρηθεί ως νόμιμος αγοραστής ενός αντιγράφου ενός προγράμματος υπολογιστή και να επωφεληθεί από το δικαίωμα αναπαραγωγής που προβλέπει η εν λόγω διάταξη." (Απόσπασμα που ελήφθη από την απόφαση του Δικαστηρίου του 2012, η οποία βασίστηκε στην οδηγία του 2009.)Οδηγία 2009/24 / ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

2011
Το Ελβετικό Καντονικό Δικαστήριο στο Zug αποφασίζει ότι "η Adobe δεν μπορεί να απαγορεύσει τη μεταπώληση του αντιγράφου του προγράμματος σε όρους πνευματικών δικαιωμάτων μετά την αρχική του πώληση".
Αυτή η απόφαση καθορισμού προηγούμενου θεωρείται μεγάλη νίκη για το ελεύθερο διεθνές εμπόριο λογισμικού.

2012
"Ένας κατασκευαστής λογισμικού δεν μπορεί να αντιταχθεί στη μεταπώληση των" μεταχειρισμένων "αδειών του, επιτρέποντας τη χρήση των προγραμμάτων του που έχουν ληφθεί από το Διαδίκτυο.απόφαση του Δικαστηρίου, Υπόθεση C-128/11 UsedSoft GmbH κατά Oracle International Corp.

2016
"Ο αρχικός αγοραστής ενός αντιγράφου ενός προγράμματος υπολογιστή, συνοδευόμενος από μια απεριόριστη άδεια χρήστη, μπορεί να μεταπωλήσει αυτό το αντίγραφο και την άδειά του σε έναν νέο αγοραστή." – Απόφαση του Δικαστηρίου, υπόθεση C-166/15 Aleksandrs Ranks και Jurijs Vasiļevičs

 

Η επιλογή σας προστέθηκε στο καλάθι

    Δωρεάν Παράδοση & επιστροφή χρημάτων σε 30 μέρες