Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργήστε καινούριο

Ρυθμίσεις

Εγγύηση Νόμιμου Λογισμικού

Ποιες νομικές εγγυήσεις παρέχουμε;

Με κάθε αγορασμένη άδεια, ο αγοραστής αποκτά ένα νόμιμο έγγραφο, το οποίο μας υποχρεώνει να διασφαλίσουμε τη διάρκεια της νόμιμης εγγύησης της προέλευσης και της νομιμότητας του λογισμικού. Σε περίπτωση προβλήματος, αναλαμβάνουμε την πλήρη νομική ευθύνη για την πωλούμενη άδεια (-ες). Συνεργαζόμαστε μόνο με σταθερούς και επαληθευμένους προμηθευτές και η εταιρεία μας συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς με στόχο την ανίχνευση ψευδών πωλητών αδειών χρήσης και την αναφορά τους σε δομές επιβολής του νόμου.

Καινούριο εναντίον μεταχειρισμένου λογισμικού

Προσφέρουμε μεταχειρισμένα λογισμικά καθώς και ολοκαίνουργιες άδειες. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι τα προϊόντα λογισμικού "μεταχειρισμέναι" (μερικές φορές αποκαλούνται «χρησιμοποιημένα») μπορούν να πωληθούν σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το αρχικό τους κόστος. Μάθετε περισσότερα για το μεταχειρισμένο λογισμικό παρακάτω.

Τι είναι μεταχειρισμένο λογισμικό και πώς λειτουργεί;

Το μεταχειρισμένο λογισμικό σημαίνει άδειες που δεν χρειάζονται πια οι ιδιοκτήτες του. Οι ιδιοκτήτες είναι συνήθως εταιρείες που θέλουν να αγοράσουν μια νεότερη έκδοση του προγράμματος ή να στραφούν σε ένα διαφορετικό λογισμικό εντελώς. Αυτό σημαίνει ότι οι άδειες χρήσης τους είναι περιττές. Επαναγοράζουμε αυτές τις άδειες και στη συνέχεια τις προσφέρουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα σε άλλους πελάτες. Αυτό που είναι υπέροχο είναι ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε περίπου το ήμισυ της τιμής (και μερικές φορές ακόμα περισσότερο) σε σύγκριση με την αρχική, ενώ παίρνετε ακριβώς το ίδιο προϊόν με τον πρώτο χρήστη!

Η άποψή μας σχετικά με την επαναπώληση μεταχειρισμένου λογισμικού

Από την άποψή μας, η μεταπώληση περιττών αδειών επιτρέπει στους ανθρώπους να αγοράζουν νόμιμο λογισμικό για πολύ πιο προσιτές τιμές από ό, τι κανονικά μπορούσαν. Επιπλέον, η άδεια που καθίσταται σχεδόν άχρηστη από τον πρώτο αγοραστή, μπορεί να εξακολουθήσει να εξυπηρετεί κάποιον άλλο. Η διαδικασία λειτουργεί όπως και όταν αγοράζετε ένα βιβλίο, το διαβάσετε και, στη συνέχεια, θέλετε να το πουλήσετε σε κάποιον άλλο. Ο αρχικός πωλητής δεν έχει δικαίωμα να επηρεάσει το τι συμβαίνει στο βιβλίο που έχει ήδη πωληθεί στο μέλλον. Με το λογισμικό, είναι ακριβώς το ίδιο – μόλις απεγκατασταθεί από τον υπολογιστή του αρχικού ιδιοκτήτη, μπορεί να πωληθεί ελεύθερα σε κάποιον άλλο.

Τι λένε τα ΜΜΕ για το μεταχειρισμένο λογισμικό;

"Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, οι εταιρείες λογισμικού δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμποδίζουν τους χρήστες να πωλούν τα ψηφιακά τους downloads σε άλλους. Στην τελική, τα δικαιώματα του διανομέα λογισμικού για τον έλεγχο της διανομής εξαντλούνται μετά την πρώτη πώληση.

“Έτσι, αν κατεβάσετε ένα κομμάτι λογισμικού, μπορείτε να το επαναπωλήσετε αποτελεσματικά – αρκεί να διαγράψετε το αντίγραφο στο δικό σας σκληρό δίσκο."

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

"Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης αποφάσισε ότι η εμπορία των "μεταχειρισμένων" αδειών λογισμικού είναι νόμιμη και ότι ο δημιουργός τέτοιου λογισμικού δεν μπορεί να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε μεταπώληση. Η απόφαση αυτή θέτει ένα προηγούμενο για την εμπορία των μεταχειρισμένων αδειών λογισμικού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

"Δικαστήριο της ΕΕ: Η πώληση των μεταχειρισμένων αδειών λογισμικού είναι μια χαρά."

"Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων λέει ότι ο κανόνας ισχύει για τα αντίγραφα του λογισμικού τόσο σε φυσικά μέσα όσο και κατεβαίνοντας από το Διαδίκτυο. Το δικαστήριο ανέφερε επίσης ότι όταν μια εταιρεία λογισμικού πωλεί "αντίγραφο προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή", το "αποκλειστικό δικαίωμα διανομής εξαλείφεται, ανοίγοντας το δρόμο για άλλες εταιρείες να πουλήσουν τις χρησιμοποιούμενες άδειες χρήσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Τι λέει ο νόμος για τη μεταπώληση μεταχειρισμένων αδειών;

Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις σχετικά με την πώληση των χρησιμοποιούμενων αδειών δόθηκε από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) το 2012.

Η απόφαση του ΔΕΕ στην υπόθεση C-128/11 UsedSoft GmbH κατά Oracle International Corp. "Ο κατασκευαστής λογισμικού δεν μπορεί να αντιταχθεί στη μεταπώληση των «μεταχειρισμένων» άδειών του, επιτρέποντας τη χρήση των προγραμμάτων του που έχουν μεταφορτωθεί από το διαδίκτυο. Το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής αντιγράφου προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή που καλύπτεται από μια τέτοια άδεια εξαντλείται κατά την πρώτη του πώληση."

Αυτό σημαίνει ότι η πώληση των «μεταχειρισμένων» και των περιττών αδειών λογισμικού είναι νόμιμη. Η απόφαση αυτή δημιούργησε ένα ασφαλές νομικό πλαίσιο για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, διασφαλίζοντας έναν δίκαιο και υγιή ανταγωνισμό στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η απόφαση αναφέρει επίσης ότι:

  • Η απεριόριστη άδεια λογισμικού μπορεί να διανεμηθεί ελεύθερα. Αν αγοράσετε μια ανεξάρτητη άδεια χρήσης λογισμικού, μπορείτε να την πουλήσετε υπό τις ίδιες συνθήκες.
  • Τα δικαιώματα διανομής του παραγωγού εξαντλούνται κατά την πρώτη πώληση του λογισμικού. Οι πελάτες που αγόρασαν ένα πρόγραμμα υπολογιστή σε μια ελεύθερη αγορά έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το λογισμικό που αγοράζουν.
  • Ακόμη και αν η μεταπώληση του λογισμικού απαγορεύεται ρητώς από τη συμφωνία άδειας χρήσης, ο δικαιούχος δεν μπορεί πλέον να αντιταχθεί στη μεταπώληση του εν λόγω αντιγράφου. Η άδεια χρήσης υπόκειται στον ευρωπαϊκό νόμο και τα σημεία που έρχονται σε αντίθεση με τον ευρωπαϊκό νόμο είναι άκυρα (αυτό ισχύει κυρίως για το «λογισμικό OEM»).
  • Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των τρόπων διανομής. Το λογισμικό μπορεί να διανέμεται από CD / DVD (φυσικές άδειες χρήσης) ή από διαδικτυακές (ψηφιακές άδειες). Ο κάτοχος του δικαιώματος δεν μπορεί να απαιτήσει κατάλληλη αμοιβή για περαιτέρω μεταπώληση της άδειας χρήσης του λογισμικού, επειδή η κατάλληλη αμοιβή καταβλήθηκε κατά την πρώτη πώληση.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο Τύπου του ΔΕΕ

Νόμιμο ιστορικό μεταχειρισμένου λογισμικού

Εξετάστε ποιες ήταν οι σημαντικότερες δικαστικές αποφάσεις και οι οδηγίες της ΕΕ που επηρέασαν την κατάσταση στην αγορά με τις χρησιμοποιούμενες άδειες χρήσης στο παρακάτω ενημερωτικό φυλλάδιο.

 

2000
"Η απόφαση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου επέτρεψε την πώληση των Εκδόσεων OEM και των εκδόσεων DSP χωρίς το σχετικό υλικό." Απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της 6ης Ιουλίου 2000, αρ. Αρχείου I ZR 244/97

2001
"η πρώτη πώληση στην Κοινότητα του πρωτοτύπου του έργου ή των αντιγράφων του από τον φορέα του δικαιώµατος ή µε τη συναίνεσή του επιφέρει ανάλωση του δικαιώµατος ελέγχου της µεταπώλησής τους στην Κοινότητα" –  Απόσπασμα της οδηγίας 2001/29 / ΕΚ της ΕΕ

2006
Το περιφερειακό δικαστήριο του Αμβούργου επιβεβαίωσε ότι το εμπόριο του χρησιμοποιούμενου Microsoft λογισμικού είναι νόμιμο. Αυτό ισχύει και για τη μεταπώληση ατομικών αδειών από τις συμφωνίες παραχώρησης άδειας.

2009
"… ο δεύτερος αγοραστής της άδειας αυτής, όπως και κάθε μεταγενέστερος αγοραστής της, μπορούν να επικαλεστούν την προβλεπόμενη στο άρθρο 4, παράγραφος 2, της οδηγίας 2009/24 ανάλωση του δικαιώματος διανομής και, ως εκ τούτου, να θεωρηθούν πρόσωπα που νομίμως απέκτησαν αντίγραφο προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά την έννοια του άρθρου 5, παράγραφος 1, της ίδιας οδηγίας, οπότε απολαύουν του δικαιώματος αναπαραγωγής όπως κατοχυρώνεται με την τελευταία αυτή διάταξη. "  Οδηγία 2009/24 / ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

2011

Το Ελβετικό Δικαστήριο Cantonal στο Zug αποφασίζει ότι "η Adobe δεν μπορεί να απαγορεύσει την μεταπώληση του αντιγράφου του προγράμματος από άποψη δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μετά την αρχική του πώληση ".
Αυτή η προηγούμενη-απόφαση θεωρείται μια μεγάλη νίκη για το ελεύθερο διεθνές εμπόριο λογισμικού.


2012
"∆ηµιουργός λογισµικού δεν µπορεί να αντιταχθεί στη µεταπώληση «µεταχειρισµένων» αδειών χρήσεως προγραµµάτων του που έχουν µεταφορτωθεί από το ∆ιαδίκτυο " –  Απόφαση του Δικαστηρίου, υπόθεση C-128/11, UsedSoft GmbH κατά Oracle International Corp.

2016
"Ο αρχικός αγοραστής αντιγράφου προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή το οποίο συνοδεύεται από άδεια απεριόριστης χρήσεως δύναται να μεταπωλήσει το εν λόγω αντίγραφο και την άδειά του ως μεταχειρισμένα σε νέο αγοραστή" Απόφαση του Δικαστηρίου, υπόθεση C-166/15 Aleksandrs Ranks και Jurijs Vasievics

Το στοιχείο σας προστέθηκε στο καλάθι

    Δωρεάν Παράδοση & επιστροφή χρημάτων σε 30 μέρες