Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργήστε καινούριο

Ρυθμίσεις

Windows 7 ή Windows 10; Η σύγκρισή μας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε

  • Microsoft
  • Windows
  • Σύγκριση προϊόντων

20. 8. 2019

Τα Windows 7 ήταν ένα δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για μια δεκαετία, αλλά τα Windows 10 ξεπέρασαν σταδιακά τη θέση τους. Εάν αποφασίζετε ποιο σύστημα είναι καλύτερο για σας, διαβάστε παρακάτω. Θα καλύψουμε τις διαφορές μεταξύ των Windows 7 και των Windows 10, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος χρήστη, της αναζήτησης και περιήγησης και του συγχρονισμού των εγγράφων σε πολλές συσκευές. Μην χάσετε το συμπέρασμα στο τέλος του άρθρου!

1. Διασύνδεση χρήστη: Κλασική vs σύγχρονης προσέγγισης

Με κάθε νέο λειτουργικό σύστημα, η Microsoft πειραματίζεται με το περιβάλλον εργασίας χρήστη και τα Windows 10 δεν αποτελούν εξαίρεση. Σε σύγκριση με το Windows 7, το οποίο προσφέρει μια πιο κλασική εμφάνιση που μοιάζει με το δημοφιλές Windows XP, τα Windows 10 προσφέρουν πιο σύγχρονη, πιο καθαρή εμφάνιση.

Εάν δοκιμάσατε τα Windows 8 στο παρελθόν, ίσως έχετε μπερδευτεί από την ενότητα Live Tiles του μενού Start. Αυτό-παρά την κλίση της χρήσης διαφόρων προϊόντων αφής-οθόνης-δεν έχει συναντήσει την επιτυχία καθώς οι χρήστες το βρήκαν συγκεχυμένο. Το τι είναι πολύτιμο για τα Windows 10, είναι ότι μπορείτε να κάνετε μια επιλογή - είτε χρησιμοποιείτε ένα κλασικό μενού Start με Live Tiles απενεργοποιημένο είτε το μενού Start με ένα συνδυασμό ζωνών Live Tiles στη δεξιά πλευρά.

Η συμβουλή μας: Εάν έχετε συνηθίσει να εργάζεστε με την κλασσική εμφάνιση των Windows, το να μείνετε στα Windows 7 δεν είναι κακή ιδέα. Εάν, ωστόσο, επιθυμείτε να εργαστείτε με πιο δυναμικό τρόπο, με τη συμμετοχή πιο γρήγορων τρόπων αναζήτησης και πληροφοριών, συνιστάται η χρήση Windows 10.

2. Είναι ευκολότερη η αναζήτηση στα 7 ή στα 10;

Η δυνατότητα "Αναζήτηση αρχείων" στα Windows 7 σάς επιτρέπει να βλέπετε άνετα το υλικό σας για τα έγγραφα που μπορεί να χρειαστείτε. Εάν αυτό είναι αρκετό για εσάς, τότε μείνετε στα Windows 7. Από την άλλη μεριά, τα Windows 10 σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό, αλλά προσθέτουν την επιλογή να αναζητήσετε όχι μόνο αρχεία, αλλά και εφαρμογές και πληροφορίες στο διαδίκτυο και στο Microsoft Store. Εάν αυτό είναι κάτι που νομίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη δουλειά σας, τα Windows 10 είναι μια καλή επιλογή.

Όταν μιλάμε για τη λειτουργία Online Search, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι και τα δύο αυτά λειτουργικά συστήματα χρησιμοποιούν διαφορετικό είδος προγράμματος περιήγησης. Τα Windows 7 κολλούν με τον παλιό Internet Explorer, ενώ τα Windows 10 επιλέγουν να το αφήνουν στο παρελθόν μια για πάντα και να συμπεριλαμβάνουν το Windows Edge. Τότε ποια είναι η διαφορά για εσάς, μπορείτε να ρωτήσετε.

Η μεγαλύτερη αντίθεση οφείλεται στο γεγονός ότι το Edge προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία χρήστη καθώς καλεί την ψηφιακή βοηθό της Microsoft Cortana στην εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χειρίζεστε το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιώντας τη φωνή σας, αλλά ταυτόχρονα, κάθε φορά που ψάχνετε κάτι (ας πούμε, ένα εστιατόριο), η Cortana σάς δίνει τη δυνατότητα να δούμε άλλα στοιχεία όπως η τοποθεσία, οι ώρες λειτουργίας και τα στοιχεία επικοινωνίας. Ο Internet Explorer βρίσκεται πολύ πίσω από τη σύγχρονη εποχή σε αυτή την πτυχή και σας επιτρέπει να αναζητάτε με πολύ απλό τρόπο - χειροκίνητα και χωρίς προτάσεις.

Η συμβουλή μας: Χρησιμοποιώντας τα Windows 7 θα έχετε μια άνετη επιλογή για να δείτε γρήγορα τα αρχεία σας. Για την περιήγηση στο διαδίκτυο, όμως, πρέπει να τραβήξετε ένα ξεχωριστό παράθυρο με τον Internet Explorer. Τα Windows 10 παρέχουν έναν πιο γρήγορο τρόπο εργασίας με πληροφορίες - απλά ενεργοποιήστε τη Cortana χρησιμοποιώντας τη φωνή ή την αναζήτηση σας πληκτρολογώντας και η Microsoft Edge σε συνεργασία με την Cortana θα τραβήξει τις πληροφορίες που χρειάζεστε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

3. Συγχρονισμός σε πολλές πλατφόρμες

Η εργασία σε πολλαπλές πλατφόρμες προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για να καταστήσετε την εργασία σας πιο αποτελεσματική, αλλά-ανάλογα με το υλικό στο οποίο εργάζεστε- μπορεί να φέρει και προβλήματα.

Τα Windows 7 είναι ένα λειτουργικό σύστημα που δεν ήταν πραγματικά σχεδιασμένο για τη χρήση πολλαπλών προϊόντων - ταμπλέτες, τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές κλπ. Κατασκευάστηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε παραδοσιακούς φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές. Εάν είστε εντάξει με αυτό το γεγονός, πηγαίνετε για αυτό.

Από την άλλη πλευρά, αν ξεκινήσετε την εργάσιμη ημέρα σας σε ένα κινητό τηλέφωνο, μεταβείτε σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή στο γραφείο σας και αργότερα το βράδυ θέλετε να καλύψετε τη δουλειά σας και να τελειώσετε στο φορητό υπολογιστή σας, τα Windows 10 είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης βοηθώντας σας. Συγχρονίζει την εργασία σας σε όλες τις συσκευές με τις οποίες εργάζεστε, έτσι ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε εκεί όπου διακόπτετε οποιαδήποτε στιγμή.

Η συμβουλή μας: Τα Windows 7 είναι ένα μεγάλο, σταθερό και αξιόπιστο λειτουργικό σύστημα, αλλά αν χρησιμοποιείτε τηλέφωνα της Microsoft, tablet ή οποιοδήποτε άλλο υλικό μαζί με το laptop ή τον σταθερό υπολογιστή σας, τα Windows 10 με συγχρονισμό ίσως είναι μια καλύτερη επιλογή για εσάς.

4. Ενσωμάτωση OneDrive

Τελευταίο, αλλά αν μη τι άλλο, εάν με οποιονδήποτε τρόπο εργάζεστε με το OneDrive, ίσως είναι καλή στιγμή να μιλήσετε για το αν θα αναβαθμίσετε τα Windows 10. Παρόλο που τα Windows 7 είναι συμβατά με το OneDrive, το πρώτο δεν έχει σχεδιαστεί με στενή ενσωμάτωση . Παρέχει υποστήριξη και μπορείτε να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, αλλά η διασύνδεση δεν είναι απρόσκοπτη. Τα Windows 10, από την άλλη πλευρά, συνδέονται στενά με το OneDrive, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε με τα αρχεία σας ανά πάσα στιγμή, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας και συγχρονισμό σε όλες τις συσκευές σας.

Η συμβουλή μας: Εάν επιλέξετε να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 10, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών εργασιών και των αρχείων σας στο OneDrive και να τα βρείτε ξανά μετά τη σύνδεση στο λογαριασμό σας Microsoft στα νεοεγκατεστημένα Windows 10.

Ποιο να επιλέξετε;

Έχουμε εξετάσει μερικές από τις κρίσιμες διαφορές μεταξύ των αγαπημένων Windows 7 και των σύγχρονων και δημοφιλών Windows 10. Συμπερασματικά, ας δηλώσουμε ότι αν εργάζεστε κυρίως με φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές και δεν χρειάζεται να εμπλέκονται άλλες συσκευές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Windows 7. Αφού η υποστήριξη λήξει τον Ιανουάριο του 2020, η τεχνική υποστήριξη θα σταματήσει, αλλά θα πρέπει να είστε εντάξει ακόμη και μετά από αυτό (απλά να ασκείτε βασικά μέτρα ασφαλείας κατά την περιήγηση, όπως η προσοχή όταν ανοίγετε e-mail κ.λπ.).

Αν, ωστόσο, αναζητήσετε πιο σύγχρονους, αποτελεσματικούς και ευέλικτους τρόπους εργασίας (π.χ. τη χρήση πολλαπλών συσκευών, τον πειραματισμό με φωνητικές εντολές ή την αναζήτηση πληροφοριών με πιο γρήγορο τρόπο από πριν), συνιστούμε να δοκιμάσετε τα Windows 10.


Ικανοποιημένος με έναν κλασικό τρόπο εργασίας; Αγοράστε τα Windows 7.
Ενδιαφέρεστε για έναν πιο σύγχρονο τρόπο; Αγοράστε τα Windows 10.

Η επιλογή σας προστέθηκε στο καλάθι