Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργήστε καινούριο

Ρυθμίσεις

Γιατί πρέπει να αγοράσετε CAL Suites αντί για ξεχωριστές CAL;

 • Microsoft
 • Αδειοδότηση
 • Σύγκριση προϊόντων

14. 6. 2021

Η αδειοδότηση προϊόντων διακομιστή της Microsoft μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη – εκτός από την απόκτηση του σωστού τύπου και του αριθμού αδειών για την ίδια τη διαμόρφωση του διακομιστή, θα πρέπει επίσης να έχετε ένα κατάλληλο αριθμό αδειών πρόσβασης πελάτη (CAL) για όλους τους χρήστες ή τις συσκευές στις οποίες θα έχουν πρόσβαση ο διακομιστής και οι υπηρεσίες του. Για να απλοποιήσετε την αδειοδότηση και να μειώσετε σημαντικά το κόστος, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε MS CAL Suites αντί για ξεχωριστές CAL για κάθε προϊόν διακομιστή στην εταιρεία σας.

CAL Suites έναντι ξεχωριστών CAL: πόσα μπορείτε να εξοικονομήσετε;

Μια CAL Suite παρέχει δικαιώματα χρήσης που είναι ισοδύναμα με πολλαπλές άδειες CAL, για πολλά διαφορετικά προϊόντα διακομιστή. Χάρη στα πακέτα αδειών, οι CAL Suites μπορούν να αποκτηθούν σε πολύ πιο ελκυστικές τιμές από τον αντίστοιχο αριθμό ξεχωριστών CAL που απαιτούνται για την ίδια εγκατάσταση διακομιστή.

Ρίξτε μια ματιά στην ακόλουθη σύγκριση τιμών για μια δημοφιλή υποδομή διακομιστή:

Η τιμή για ένα Core CAL Suite είναι 48% ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ από ό,τι για μεμονωμένες CAL για κάθε προϊόν διακομιστή!

Core Εναντίον Enterprise CAL Suite: ποια είναι κατάλληλη για εσάς;

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο εκδόσεις – Core CAL Suite και Enterprise CAL Suite. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι σε ποια προϊόντα και υπηρεσίες διακομιστή παρέχουν δικαιώματα πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο για τις ανάγκες της υποδομής του διακομιστή της εταιρείας σας.

Η Core CAL Suite περιλαμβάνει:

 • Windows Server CAL
 • Exchange Server Standard CAL
 • SharePoint Server Standard CAL
 • Skype for Business Standard CAL
 • Skype for Business Server Standard CAL
 • Microsoft Endpoint Configuration Manager Client ML
 • System Center Endpoint Protection Client ML
Η Enterprise CAL Suite περιέχει:

Όλα τα στοιχεία της Core CAL Suite +

 • Exchange Server Enterprise CAL
 • SharePoint Server Enterprise CAL
 • Skype for Business Server Enterprise CAL
 • Windows Server Active Directory Rights Management Services CAL
 • Advanced Threat Analytics Client Management License
 • Microsoft Audit and Control Management Server CAL

Σημείωση: Ένα CAL Suite μπορεί να αντιστοιχιστεί σε έναν μόνο χρήστη ή συσκευή.


Ενδιαφέρεστε να αγοράσετε μια CAL Suite; Δείτε την προσφορά μας στην κατηγορία Microsoft CAL Suites!

Έχετε απορίες ή θα θέλατε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις CAL; Κάντε κλικ σε κάποιο από τα παρακάτω κουμπιά για περισσότερες πληροφορίες:


Αποθήκευση αυτού του άρθρου ως PDF

Συχνές ερωτήσεις από τους πελάτες μας:

1) Από πόσους χρήστες ή συσκευές μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια CAL Suite;
Η One CAL Suite καλύπτει έναν χρήστη ή μία συσκευή.

2) Τι περιέχει μια Core / Enterprise CAL Suite;

Core CAL Suite: Windows Server CAL, Exchange Server Standard CAL, SharePoint Server Standard CAL, Skype for Business Standard CAL, Skype for Business Server Standard CAL, Microsoft Endpoint Configuration Manager Client ML, System Center Endpoint Protection Client ML.

Enterprise CAL Suite: όλα τα στοιχεία της Core CAL Suite που αναφέρονται παραπάνω, συν: Exchange Server Enterprise CAL, SharePoint Server Enterprise CAL, Skype for Business Server Enterprise CAL, Windows Server Active Directory Rights Management Services CAL, Advanced Threat Analytics Client ML, Microsoft Audit και Management Server CAL.

3) Όλες οι CAL Suites περιλαμβάνουν SQL CAL;
Όχι, οι SQL CAL πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά.

4) Σε πόσους servers μπορείς να έχεις πρόσβαση με ένα CAL Suite;
Ένα CAL Suite καλύπτει έναν συγκεκριμένο χρήστη ή μια συσκευή και προσφέρει πρόσβαση σε οποιονδήποτε server που διαθέτει ο οργανισμός.

5) Είναι οι CAL Suites συμβατές με προηγούμενες εκδόσεις διακομιστών;
Ναι, το CAL Suites μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε διακομιστές με το ίδιο έτος κυκλοφορίας ή σε οποιαδήποτε από τις παλαιότερες εκδόσεις διακομιστή.

Αναζητάτε μια λύση CAL προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Θέλετε να δείτε πόσα μπορείτε να εξοικονομήσετε αγοράζοντας CAL Suites ή θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις CAL; Κάντε κλικ σε κάποιο από τα παρακάτω κουμπιά για περισσότερες πληροφορίες:

Τι είναι η CAL;

Η Άδεια Πρόσβασης Πελάτη (Client Access License ή CAL) είναι ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει τα δικαιώματα πρόσβασης, τα οποία απαιτούνται κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου λογισμικού ως απόδειξη ότι ένα προϊόν διακομιστή διαθέτει κατάλληλη άδεια, όσον αφορά τον αριθμό των χρηστών και των συσκευών στις οποίες έχει παραχωρηθεί πρόσβαση. Δεν είναι κάποιο προϊόν λογισμικού οποιουδήποτε είδους, γι 'αυτό δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί ή να χρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο.

Τι είναι μια CAL Suite;

Ομοίως, μια CAL Suite είναι επίσης ένα έγγραφο, αλλά σε αντίθεση με μια ατομική CAL που παρέχει δικαιώματα πρόσβασης σε ένα μόνο προϊόν διακομιστή (π.χ. μια Windows Server 2019 User CAL παρέχει πρόσβαση μόνο στο Windows Server 2019), μια CAL Suite παρέχει πρόσβαση σε πολλά προϊόντα διακομιστή και υπηρεσίες ταυτόχρονα (π.χ. η Core CAL Suite 2019 User CAL παρέχει πρόσβαση σε Windows Server 2019, Exchange Server 2019, SharePoint Server 2019 και άλλα).

Συνοπτικά, οι CAL Suites αποτελούν ένα αδιαίρετο * πακέτο CAL που επιτρέπει την πρόσβαση σε μια ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών διακομιστή, που εξαρτώνται από την έκδοση CAL Suite – Core ή Enterprise (ανατρέξτε στην καρτέλα "Πλεονεκτήματα των CAL Suites" για μια λεπτομερή λίστα).

* Μια CAL Suite μπορεί να ανατεθεί σε έναν μόνο χρήστη ή μία συσκευή – δεν μπορεί να χωριστεί μεταξύ πολλών χρηστών και συσκευών.

Ποιοι τύποι CAL υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι CAL και CAL Suites:

 • User CAL (χρήστη) – ένας χρήστης έχει πρόσβαση στον διακομιστή και στις υπηρεσίες του από απεριόριστο αριθμό συσκευών. Η User CAL αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή εάν ο υπάλληλός σας επιθυμεί να έχει πρόσβαση στο διακομιστή από πολλές συσκευές.
 • Device CAL (συσκευής) – μία συσκευή έχει πρόσβαση στο διακομιστή και στις υπηρεσίες της και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απεριόριστο αριθμό χρηστών. Η Device CAL είναι καλύτερη επιλογή εάν οι υπάλληλοί σας μοιράζονται μία συσκευή, για παράδειγμα σε διαφορετικές βάρδιες εργασίας.

Οι User CAL και Device CAL μπορούν να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν όλες μαζί σε μια δομή διακομιστή. Αυτή η επιλογή επιτρέπει στους χρήστες να αγοράσουν ένα κατάλληλο ποσό κάθε τύπου CAL, ανάλογα με το τι ταιριάζει καλύτερα στην υποδομή του διακομιστή της εταιρείας.

Επιπλέον, χρειάζεστε μόνο ένα CAL ανά χρήστη/συσκευή ανά προϊόν διακομιστή, ανεξάρτητα από τον αριθμό των διακομιστών.

Παράδειγμα: Μια Windows Server 2019 User CAL παραχωρεί πρόσβαση σε όλους τους διακομιστές Windows Server 2019 σε μια εταιρεία ή οργανισμό.

Τι είναι τα δικαιώματα υποβάθμισης; (Downgrade rights)

Η υποβάθμιση αποτελεί δικαίωμα του τελικού χρήστη να επαναφέρει ένα λογισμικό σε παλαιότερη έκδοση, που προσφέρεται από τη Microsoft για προϊόντα που αγοράζονται μέσω του καναλιού διανομής Volume licenses. Τα δικαιώματα υποβάθμισης μπορούν επίσης να εφαρμοστούν σε CAL και CAL Suites – για παράδειγμα, εάν διαθέτετε κάποιο Exchange Server 2016 Standard, μπορείτε να αγοράσετε μια τυπική Exchange Server 2019 User CAL και να την υποβαθμίσετε σε Exchange Server 2016 Standard User CAL. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα από το κανάλι Volume, οι CAL και οι CAL Suites είναι πλήρως συμβατές προς τα πίσω – η τελευταία έκδοση CAL μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει την πρόσβαση ακόμη και στις παλαιότερες εκδόσεις διακομιστή.

Τα δικαιώματα υποβάθμισης επιτρέπουν τη χρήση παλαιότερης έκδοσης ενός δεδομένου προϊόντος, αλλά δεν εκχωρούν το δικαίωμα να αλλάξουν την έκδοση ή τον τύπο του εν λόγω προϊόντος – π.χ. η Exchange Server 2019 Standard User CAL μπορεί να γίνει Exchange Server 2016 Standard User CAL, αλλά δεν μπορεί να γίνει Exchange Server 2016 Enterprise User CAL.

Σημείωση: Ένα προϊόν Volume με δικαιώματα υποβάθμισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία μόνο συγκεκριμένη έκδοση κάθε δεδομένη στιγμή. Αυτό ισχύει για προϊόντα λογισμικού, καθώς και για όλους τους τύπους CAL.


Θέλετε να δείτε πόσα μπορείτε να εξοικονομήσετε αγοράζοντας CAL Suites ή θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις CAL; Κάντε κλικ σε κάποιο από τα παρακάτω κουμπιά για περισσότερες πληροφορίες:

Η επιλογή σας προστέθηκε στο καλάθι