Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργήστε καινούριο

Ρυθμίσεις

Το τέλος της υποστήριξης του Windows Server 2012 πλησιάζει. Έφτασε η ώρα να προγραμματίσετε μια αναβάθμιση!

  • Σύγκριση προϊόντων
  • Windows

15. 9. 2022

Σύμφωνα με την πολιτική κύκλου ζωής των προϊόντων Microsoft, θα παρέχεται υποστήριξη για τα λειτουργικά συστήματα Windows Server 2012 και Windows Server 2012 R2 μόνο μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2023. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι το λογισμικό δεν θα μπορεί πια να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί μετά την τελική ημερομηνία λήξης της υποστήριξης, απλώς ότι η Microsoft δεν υποχρεούται να παρέχει πλέον υποστήριξη στους χρήστες και ότι δεν θα υπάρχουν πλέον νέες ενημερώσεις για Windows Server 2012.

Ωστόσο, προκειμένου να παραμείνουν συμβατές με τις τελευταίες πολιτικές ασφαλείας και να διατηρήσουν το περιβάλλον πληροφορικής τους ενημερωμένο με νέες λειτουργίες και εργαλεία, πολλές εταιρείες θα αποφασίσουν να αντικαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα Windows Server 2012 με κάποια νεότερη έκδοση του λογισμικού. Αν η εταιρεία σας θέλει να αναβαθμίσει το τρέ­χον λειτουργικό σύστημα Windows Server 2012 σε μια νεότερη έκδοση, τώρα είναι η κατά­λληλη στιγμή για να προγραμματίσετε τη μετάβαση και να σχεδιάσετε όλες τις απαραίτητες προμήθειες προϊόντων.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Ανάλογα με τον προϋπο­λο­γισμό σας και την εκτιμώμενη μακροβιότητα του περιβάλλοντος πληροφορικής σας, ο ορ­γα­νισ­μός σας μπορεί να αντικαταστήσει τα Windows Server 2012 με τις ακόλουθες νεότερες εκ­δό­σεις:

Windows Server 2016

Λήξη υποστήριξης: 12.01.2027

Η φθηνότερη υποστηριζόμενη έκδοση Windows Server, συνιστάται για εταιρείες που θα ήθελαν να παρατείνουν την υποστήριξη του περιβάλλοντος διακομιστή τους για μερικά ακόμη χρόνια χωρίς να απαιτούνται μεγάλες δαπάνες για λογισμικό και υλικό.

Windows Server 2019

Λήξη υποστήριξης: 9.01.2029

Ευρέως χρησιμοποιούμενη, δημοφιλής έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows Server.Αυτή τη στιγμή προσφέρει την καλύτερη αναλογία μεταξύ σύγχρονων χαρακτηριστικών, ασφάλειας και τιμής.

Windows Server 2022

Λήξη υποστήριξης: 14.10.2031

Η πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για διακομιστές. Απευθύνεται σε εταιρείες και οργανισμούς που θέλουν να ενσωματώσουν υβριδικά περιβάλλοντα διακομιστών με το Microsoft Azure στη δομή της πληροφορικής τους.

Δεν ξέρετε ποια έκδοση να επιλέξετε; Δείτε τον πίνακα σύγκρισης των Windows Server ή κατεβάστε την επίσημη αναλυτική σύγκριση (στα αγγλικά): Windows Server 2022 comparison guide

Σημείωση: Δεν υποστηρίζεται απευθείας αναβάθμιση από Windows Server 2012 σε Windows Server 2022. Για να πραγματοποιήσετε τη μετάβαση, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε αυτή τη σειρά εγκατάστασης:
Windows Server 2012 → Windows Server 2016 ή Windows Server 2019 → Windows Server 2022

Χρησιμοποιήστε τα δικαιώματα υποβάθμισης προς όφελός σας

Κάθε έκδοση Windows Server μπορεί να υποβαθμιστεί σε διάφορες παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με τα Windows Server 2022, σας παρέχονται επίσης δικαιώματα εγκατάστασης και ενεργοποίησης για τα Windows Server 2019 και 2016. Θα μπορούσε να είναι ένας άριστος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αγορά σας, καθώς μπορείτε να αναπτύξετε την έκδοση λογισμικού που είναι η πλέον κατάλληλη για τις τρέχουσες ανάγκες της εταιρείας σας.

Πώς να μειώσετε το συνολικό κόστος της αναβάθμισης;

Το πλεονάζον λογισμικό που διαθέτετε συνεχίζει να έχει αξία και μπορεί να αποφέρει πρόσθετα κέρδη στην εταιρεία σας. Με την πώλησή του σε μεσίτες λογισμικού όπως η Forscope, ο οργανισμός σας μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας του νέου διακομιστή σας ή κάποιου άλλου περιουσιακού στοιχείου λογισμικού, να βελτιστοποιήσει τις δαπάνες και να εξασφαλίσει πρόσθετα κεφάλαια για μελλοντικές δαπάνες. Κάντε διπλή οικονομία με πώληση των Windows Server 2012 και αγορά ενός νεότερου λογισμικού Windows Server από το eshop μας!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά μας για αγορά πλεονάζοντος λογισμικού, ανατρέξτε στη σελίδα Πώληση λογισμικού.

Χρειάζεστε βοήθεια για τον σχεδιασμό της μετάβασης; Επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία!

Λόγω των αλλαγών στην πολιτική αδειοδότησης του κατασκευαστή του λογισμικού, η μετάβαση από Windows Server 2012 σε μια νεότερη έκδοση για διακομιστές απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό. Η εταιρεία μας παρέχει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες αδειοδότησης, οπότε αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαθέσιμες εναλλακτικές αναβάθμισης για τα Windows Server 2012, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε και να σας συμβουλέψουμε σχετικά με τα πιο κατάλληλα προϊόντα.


Αποθήκευση αυτού του άρθρου ως PDF

Η επιλογή σας προστέθηκε στο καλάθι